Inför besöket firstcamp 16 januari, 2022

Inför besöket

Välkommen till ett av Sveriges bästa Sommarland!

Sunne Sommarland i Värmland är ett paradis för barnfamiljer som gillar häftiga vattenattraktioner.
Här finns attraktioner både för våghalsar och lite mer försiktiga.

 

Om du vill ha en rolig dag tillsammans med dina vänner är Sunne Sommarland det självklara valet.
Här finns snabba och spännande vattenattraktioner för alla åldrar. Vill du ta det lugnt kan du göra det i Lazy River som är en avkopplande upplevelse för alla åldrar. För barnfamiljer med småbarn är barnpoolen med rutschbanor och forsande vatten platsen ni kommer att tillbringa större delen av er tid vid ett besök.

Sunne Sommarland ligger alldeles intill Sunne Camping. Alla gäster till Sunne Sommarland har gratis parkering. Här nedan har vi samlat information till dig som planerar semestern och ett besök på Sunne Sommarland.
 

 

Läs gärna detta innan ditt besök:

Texmex- och pastabuffé

I restaurangen på Sunne Sommarland kan du njuta av en texmex- och pastabuffé. Buffén serveras mellan kl. 12.00–16.30 varje dag.

Vi har fullständiga rättigheter. Gluten- och laktosfria samt vegetariska alternativ finns.

Shopen

I shopen hittar du kall dryck, kaffe, fikabröd, slush, glass, godis, popcorn och hot snacks.

Kiosker

Kioskerna erbjuder hamburgare, korv med bröd, strips, falaffel och kebabtallrik. Även kalla drycker, kaffe , fikabröd och mjukglass.

Sunne Sommarland ligger på gångavstånd från Sunne centrum, vid sjön Fryken.

Med bil:
Via E45:an, 7 mil norr om Karlstad och 4 mil söder om Torsby.
Fri parkering finns utanför entrén.


Buss / Tåg: 
Buss- och tågstation finns ca 1 km från Sommarlandet.
www.varmlandstrafik.se

Cykelparkering finns mitt emot entrén.  
Bilparkering finns utanför entrén samt ovanför järnvägen.  
Husvagnar/husbilar kan dagtid parkeras på parkeringen ovanför järnvägen (ej tiderna 20:00-08:00)  
Ingen P-avgift.

Vi reserverar oss för ändringar och skrivfel beträffande utbud, priser och öppettider. Vi förbehåller oss även rätten att stänga vissa attraktioner vid reparationsarbeten, ogynnsam väderlekt etc. Inga entréavgifter betalas tillbaka vid händelse av strömavbrott, åska, regn eller andra omständigheter som vi inte kan råda över.

Vi har en ansvarsförsäkring om personskada skulle uppkomma vid fel på våra aktiviteter eller fel begångna av oss.

Personskada pga olycksfall eller av en annan gäst eller när inte vi är inblandade är ett ärende för ert försäkringsbolag.

  • Använd endast badkläder/burkini i syntet, kläder i bomullsmaterial är ej tillåtet att bada med i pooler/attraktioner.
  • Genom att endast använda rena badkläder och tvätta dig noggrant överallt med tvål och vatten  bidrar du till en förbättrad vattenkvalitet. Dessutom slipper du den klorlukt på kroppen efter bad som faktiskt beror på att man inte var tillräckligt ren innan man gick i bassängen. Tvål finns i alla duschar. 
  • Bada och njut!

Entré & avgifter

I entréavgiften ingår alla våra attraktioner och pooler i Sommarlandet. Dock är det längdgräns på vissa attraktioner.

Ja, be om en stämpel i entrén om du behöver gå ut och vill kunna komma in igen.

Nej tyvärr. Vi erbjuder ett Sommarland med olika attraktioner och alla som besöker oss betalar entréavgift även om man inte ska bada. 

Gör upp en tid med era barn att mötas utanför entrén, där finns det en mysig uteplats där det går bra att vänta på barnen.

Vi kan tyvärr inte ta ansvar för barn som inte håller uppgjorda tider med föräldrarna.

Det hör till sommaren att det regnar ibland och efter regn kommer solsken. Hur som helst så återlöser vi inte några biljetter vid dåligt väder. Bassängerna är tempererade.
Vid åskväder får man inte vistas i bassänger/vattenrutschbanor med tanke på säkerheten men vi tillåter det igen så snart som åskvädret har passerat. Om åskvädret påverkar tekniken i maskinerna kan vi tvingas hålla attraktionerna stängda trots att åskvädret passerat. Inga entrébiljetter återbetalas.

Ja, alla som besöker Sunne Sommarland och är över 1 meter betalar entré.

Nej, det är samma pris oavsett när du kommer på dagen.

När vi inte tagit betalt för dem så lägger de första gästerna ut handdukar och andra saker så att de blockerar flera solsängar utan att använda dem.

Kontakta receptionen på First Camp Sunne så kan du få information om vad som gäller.

Vi har tyvärr inte några familjerabatter. Det är svårt att definiera vad en familj är och hitta ett rättvist system som accepteras av alla. Därför tycker vi det är mest rättvist att ta betalt per person.

Den som är i behov av en ledsagare betalar full entréavgift, undantaget rullstolsburna som betalar 80 kr. Ledsagaren går in gratis mot uppvisande av ett ledsagarintyg. Ledsagaren ska ha fyllt 18 år. Läkareutlåtanden eller intyg som enbart beskriver diagnoser gäller inte, utan vi vill se ett intyg på att ledsagning krävs.

Nej, Sunne Sommarland är kontaktfritt. Kort går bra att använda. 

Ordningsregler & Säkerhet

Nej, hundar eller andra husdjur är inte tillåtna på Sunne Sommarland.
Vi kan tipsa om Hundjyckens pensionat strax utanför Sunne. Telefon: 070-366 09 90.

Självklart, men du får inte ta med några glasflaskor, alkohol eller egen grill.

Nej tyvärr, stranden utanför Sunne Sommarland är mycket grund och gäster i Sunne Sommarland kan vistas i vattnet vid bryggorna så det är inte tillåtet att lägg till med båt där. Vi kan däremot tipsa om båtbryggan vid Kolnäs Restaurang.

Sunne Sommarland är inte så stort att det är någon större risk att man kommer ifrån varandra så att man inte kan hitta varandra igen, men när ni går in på Sunne Sommarland kan det vara bra att bestämma med alla andra i gruppen om en mötesplats att ses på om ni tappar bort varandra.

Rökning är endast tillåten vid anvisade platser, se områdeskartan, markering H.

Sunne sommarland har ingen åldersgräns. Föräldrarna känner ju sina barn bäst och vet om de är mogna att besöka Sunne sommarland själva eller om de bör ha med en förälder. 

Ja man får ta med egna solstolar

Ja, det finns ett stort antal solparasoller på Sunne Sommarland som går att låna. Man kan hyra en egen paviljong som ger skön svalka.

Ja, vårt sjukvårdsteam hjälper till när oturen är framme. Gäller det mindre sår har även kiosker samt shopen plåster.

Man får ta med egen badring, men då endast för att t ex sitta på. Den får ej användas i Sommarlands vatten/attraktioner.

Nej, det finns en anvisad parkering utanför entrén.

Nej, men det finns badvärdar vid vissa attraktioner vars uppgift är att se till att det är ordning och reda och som kan ge hjärt- och lungräddning om en olycka skulle inträffa. Därför är det viktigt att målsmän bevakar sina egna familjemedlemmar, samt rycker in om fara för annans liv skulle uppstå.

Det finns skåp som du kan hyra om du vill låsa in dina värdesaker. När du hämtar ut skåpnyckeln i shopen betalar du 60 kr och 20 kr av dem får du tillbaka när du lämnar nyckeln i retur.

I poolerna och vattenattraktionerna får du bada i vanliga badkläder, så som badbyxor, badshorts, baddräkt, burkini och bikini. Tänk på att bomullskläder ej är godkänt.

Ja, på eget ansvar.

Kontakt

Kolsnäsvägen 6
686 35, Sunne
Tel. +46 (0)565-167 70
sunnesommarland@firstcamp.se