Attraktioner

Ta med vänner och familj till en superrolig upplevelse i Sunne Sommarland. Det finns attraktioner både för våghalsar och lite mer försiktiga. På området finns gott om solstolar för en stund i solen. Är inte vädret på topp så finns bastu och varma källor att värma sig i. För den som vill bada och leka i sjön Fryken finns badplats med brygga och en äventyrlig wipe-out-bana.

Ingen längdgräns
Barnpoolen[1]

Barnpool

Ett underbart äventyrsbad för de allra minsta med lekdjur och små gejsrar som sprutar vatten. Det finns också en häftig interaktiv vattenlekplats med vattenkanoner, vattenparasoll och tippande vattenhinkar att leka med. Målsman ansvarar för sina barn. Använd armpuffar på de små. 

 Ingen längdgräns  Använd armpuffar!
Ingen längdgräns
Pooler (1)

Pooler

Efter att ha åkt alla vattenattraktioner är det skönt att bara simma omkring och plaska i en av våra härliga pooler.  Ingen längdgräns  Simma lugnt!
Ingen längdgräns
190805 Sunne Vattenland 01

Varma källor

I de varma källorna är vattnet är det 27-30 grader och hit kan du gå för att värma dig eller för att bara slappna av en stund.  Ingen längdgräns  Varmt & skönt!
Ingen längdgräns
Bastu

Bastu

Det är skönt att värma sig i bastun efter ett dopp i Fryken.

 Ingen längdgräns  Varmt och skönt!
Ingen längdgräns
Ormen

Ormen

Ormen är en vattenrutschbana för de mindre barnen. Mamma och pappa kan också åka här med barnet i sin famn. Landningen äger rum i barnpoolen.  Ingen längdgräns  Slingrigt!
Ingen längdgräns
190805 Sunne Vattenland 04

Lazy river

Glid långsamt fram i floden som slingrar sig genom Sunne Vattenland. Passar dig som inte gillar när det går för snabbt i svängarna eller om du bara vill ta det lugnt en stund. Ingen längdgräns  Chilla en stund!
Ingen längdgräns
Hoppkudde

Hoppkudde

En jättestor luftfylld kudde där du kan hoppa och leka så mycket du vill! Ingen längdgräns  Hoppa som en groda!
Ingen längdgräns
DSkeppet

Skeppet

Ett piratskepp på land i form av en hoppborg. Ett måste för de allra minsta barnen. Ingen längdgräns  Skepp ohoj!
Längd: från 100 cm
Hinderbanan

Hinderbanan

En spännande och utmanande hinderbana på land. Längd: från 100 cm  Kul!
från 100 cm
Sunnebacken3[1]

Sunnebacken

I den uppblåsbara rutschbanan - SUNNEBACKEN –  går det undan. Här är det full fart! En kittlande utmaning för alla. Under vissa tidpunkter under dagen kan du även få åka genom ett moln av skum. Här pratar vi skumbad! från 100 cm  Full fart!
från 100 cm
Bommen.2021

Bommen

Bommen är precis som det låter- en snurrande bom du ska försöka hoppa över utan att ramla. Det låter kanske lätt men det är inte fullt så enkelt. En helt ny 2021. från 100 cm  Svårare än du tror!
från 120 cm
Mammutboende[1]

Mammut

I mammuten sitter ni upp till 4 personer i en gummiflotte. Större delen av sträckan åker ni i fullständigt mörker utan orientering! Starkt beroendeframkallande! från 120 cm  100 cm med målsman
från 120 cm
Bubblan[1]

Bubblan

Bubblan är som en stor pudding i en rund pool. På toppen finns en svampformad fontän och en sittbänk. Enda sättet att ta sig upp är med hjälp av rep. Det gäller att vara stark i armarna och ha bra fotarbete. Här har alla roligt. Gammal som ung. från 120 cm  Kul!
från 120 cm
Frittfall500x400[1]

Fritt fall

Vår brantaste och snabbaste vattenrutschbana. Känn hur ett sus går genom kroppen när du faller fritt i 67 km/h. från 120 cm  67 km/h!
från 120 cm
Langavagen500x400[1]

Långa vågen

Långa vågen är en av de mer hisnande vattenattraktionerna i Sunne sommarland och är perfekt för dig som gillar fart och spänning. från 120 cm  Full fart!
från 120 cm
Bodyslide500x400[1]

Bodyslide

I BODYSLIDE åker du i en vattenrutscbana utan badringar. Här forsar du fram i vattnet genom att ligga på rygg. Du reglerar hastigheten själv. Delvis är banorna som rör – delvis är de öppna. Det finns två vattenrutschbanor av BODYSLIDE att välja på. från 120 cm  Fartfyllt!
från 120 cm
Racer

Racer

I Racer kan du ta med dina kompisar eller hela familjen i en magkittlande åktur. Du kan välja att åka antingen med ring eller med matta. Racer har fyra banor bredvid varandra från 120 cm  Fartfyllt!
från 120 cm
Wipe out

Wipe out

En uppblåsbar hinderbana med luriga passager och höga hinder som flyter ute i Fryken. Wipe-Out är en krävande hinderbana där ett litet felsteg gör att du hamnar i vattnet. från 120 cm  Simkunnighet och flytväst krävs
från 120 cm
Duellen

Duellen - nyhet 2021

DUELLEN är egentligen två vattenrutschbanor som ligger alldeles bredvid varandra och med en gemensam start kan man under åkturen vid ett par tillfällen se de andra som åker på banan bredvid. En ny och spännande upplevelse för hela familjen!
Det går att åka på en singelring eller med en kompis och då på en dubbelring.
DUELLEN är specialkonstruerad för Sunne sommarland och är således unik och Sunne är först i Norden med denna attraktion.

 från 120 cm  Duellera mot en kompis!
ingen längdgräns
Paviljong

Paviljong - nyhet 2021

Vill du ha lite avskildhet och skydd mot solen så kan vi erbjuda en paviljong med känsla av komfort för hela familjen. De tio paviljongerna är centralt placerade.Varje paviljong består av:Två solsängar, bord och fyra stolar. Ett gratis värdeskåp ingår.

 ingen längdgräns  hyra 500 kr