Attraktioner firstcamp 13 januari, 2022

Se alla våra attraktioner

Ta med vänner och familj till en superrolig upplevelse i Sunne Sommarland. Det finns attraktioner både för våghalsar och lite mer försiktiga. På området finns gott om solstolar för en stund i solen. Är inte vädret på topp så finns bastu och varma källor att värma sig i. För den som vill bada och leka i sjön Fryken finns badplats med brygga och en äventyrlig wipe-out-bana.
aktivitet_1
Barnpool

Ett underbart äventyrsbad för de allra minsta med lekdjur och små gejsrar som sprutar vatten. Det finns också en häftig interaktiv vattenlekplats med vattenkanoner, vattenparasoll och tippande vattenhinkar att leka med. Målsman ansvarar för sina barn. Använd armpuffar på de små. Ingen längdgräns   

 Använd armpuffar!

aktivitet_2
Pooler

Efter att ha åkt alla vattenattraktioner är det skönt att bara simma omkring och plaska i en av våra härliga pooler.  

 Ingen längdgräns  Simma lugnt!

aktivitet_3
Varma källor

I de varma källorna är vattnet är det 27-30 grader och hit kan du gå för att värma dig eller för att bara slappna av en stund. 

 

 Ingen längdgräns  Varmt & skönt!

aktivitet_4
Bastu

Det är skönt att värma sig i bastun efter ett dopp i Fryken. 

 

 Ingen längdgräns  Varmt och skönt!

aktivitet_5
Ormen

Ormen är en vattenrutschbana för de mindre barnen. Mamma och pappa kan också åka här med barnet i sin famn. Landningen äger rum i barnpoolen.  

 Ingen längdgräns  Slingrigt!

lazy-river
Lazy river

Glid långsamt fram i floden som slingrar sig genom Sunne Vattenland. Passar dig som inte gillar när det går för snabbt i svängarna eller om du bara vill ta det lugnt en stund.

 

 Ingen längdgräns  Chilla en stund!

aktivitet_7
Hoppkudde

En jättestor luftfylld kudde där du kan hoppa och leka så mycket du vill!

 Ingen längdgräns  Hoppa som en groda!

traktorn
Traktorn

En traktor i form av en hoppborg. Ett måste för de allra minsta barnen.

 Ingen längdgräns

aktivitet_9
Hinderbanan

En spännande och utmanande hinderbana på land.

Garanterat kul!

 

 

 

 Längd: från 100 cm  Kul!

aktivitet_10
Sunnebacken

I den uppblåsbara rutschbanan - SUNNEBACKEN –  går det undan. Här är det full fart! En kittlande utmaning för alla. Under vissa tidpunkter under dagen kan du även få åka genom ett moln av skum. Här pratar vi skumbad!

 från 100 cm  Full fart!

langavagen500x400-1
Långa vågen

Långa vågen är en av de mer hissnande vattenattraktionerna i Sunne sommarland och är perfekt för dig som gillar fart och spänning.

Från 120 cm  Full fart!

mammut
Mammut

I mammuten sitter ni upp till 4 personer i en gummiflotte. Större delen av sträckan åker ni i fullständigt mörker utan orientering! Starkt beroendeframkallande!

 

 

 från 120 cm  100 cm med målsman

bubblan-1
Bubblan

Bubblan är som en stor pudding i en rund pool. På toppen finns en svampformad fontän och en sittbänk. Enda sättet att ta sig upp är med hjälp av rep. Det gäller att vara stark i armarna och ha bra fotarbete. Här har alla roligt. Gammal som ung. Från 120 cm  Kul!

fritts
Fritt fall

Vår brantaste och snabbaste vattenrutschbana. Känn hur ett sus går genom kroppen när du faller fritt i 67 km/h.

 

 

 

Från 120 cm  67 km/h!

wipout
Wipeout

En uppblåsbar hinderbana med luriga passager och höga hinder som flyter ute i Fryken. Wipe-Out är en krävande hinderbana där ett litet felsteg gör att du hamnar i vattnet.

Från 120 cm  Simkunnighet och flytväst krävs

bodyslide
Bodyslide

I Bodyslide åker du i en vattenrutscbana utan badringar. Här forsar du fram i vattnet genom att ligga på rygg. Du reglerar hastigheten själv. Delvis är banorna som rör – delvis är de öppna. Det finns två vattenrutschbanor av BODYSLIDE att välja på.

Från 120 cm  Fartfyllt!

racer
Racer

I Racer kan du ta med dina kompisar eller hela familjen i en magkittlande åktur. Du åker med singelring. Racer har fyra banor bredvid varandra

Från 120 cm  Fartfyllt!

duel
Duellen
DUELLEN är egentligen två vattenrutschbanor som ligger alldeles bredvid varandra och med en gemensam start kan man under åkturen vid ett par tillfällen se de andra som åker på banan bredvid. En ny och spännande upplevelse för hela familjen!
Det går att åka på en singelring eller med en kompis och då på en dubbelring.
DUELLEN är specialkonstruerad för Sunne sommarland och är således unik och Sunne är först i Norden med denna attraktion.

Från 120 cm  Duellera mot en kompis!

sunne sommarland paviljong
Paviljongen

Vill du ha lite avskildhet och skydd mot solen så kan vi erbjuda en paviljong med känsla av komfort för hela familjen. De 15 paviljongerna är centralt placerade. Varje paviljong består av: Två solsängar, bord och fyra stolar. Ett gratis värdeskåp ingår.

Ingen längdgräns 
hyra 700 kr

Kontakt

Kolsnäsvägen 6
686 35, Sunne
Tel. +46 (0)565-167 70
sunnesommarland@firstcamp.se